Anders Boström
11 Apr

Café Bibblan: Författarbesök - Anders Boström

Evenemang

Anders Boström, journalist i Umeå berättar om sin nya bok Silverblåsningen.

Prisinformation

Gratis. Ingen anmälan krävs.

Beskrivning

Silverblåsningen handlar om västerbottningen Jan Edvardsson, som drev hotell Silverhatten i Arjeplog med enorm framgång. Biltestare från hela världen kom varje vinter och affärerna blomstrade.

Edvardsson ägde halva hotellrörelsen, men när det kom in nya ägare på andra halvan så vände allt. Han blev efter bara två år i den nya konstellationen sparkad. Därefter förlorade han sin styrelseplats och sedan sina aktier, halva bolaget. Hotellet försvann därmed mitt framför hans näsa.
Anledningen till utmanövreringen var ett påstått brott, ett brott som ledde till att Edvardsson dömdes till två miljoner i skadestånd och ett år i fängelse.
Fängelsedomen överklagades och när journalisten Anders Boström kallades som vittne i hovrätten för att berätta om sin grävande journalistik så friades Edvardsson helt.
Anders Boström berättar om sitt sex år långa arbete med Silverblåsningen, om arbetsmetoder och om hemliga dokument som undanhållits domstolar. Dessa dokument visar att Edvardsson var offret, inte brottslingen.

Fikaförsäljning.

Välkommen!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

11 April 14:00 - 15:00