Den gamla butiken i Örsbäck
Den gamla butiken i Örsbäck
Den gamla butiken i Örsbäck
Göra Shopping Unika butiker

Den gamla butiken i Örsbäck

I Nordmalings kommun, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik, finns Den gamla butiken i Örsbäck. Det är en butik fylld av inredningsdetaljer med design från nu och form från förr mitt ute på landet, men bara ca tio minuter från E4.

Vi uppskattar den skandinaviska stilen och ser gärna svensk och nordisk design i butiken. I första hand köper vi inredningsdetaljer tillverkade i Sverige – då är det lättare att veta att sakerna tillverkats på ett hållbart och schysst sätt. Vi handplockar själva vårt sortiment och är med i www.unikabutiker.nu, nätverket för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart. Vi är också ett diplomerat Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som visar att vi granskats enligt en internationell modell och uppfyllt kraven för bl a hållbarhet, värdskap och lokalt ansvarstagande.

Vi är också en del av Formstråket Nordmaling, där vi och sex vänner och samarbetspartners som verkar inom kafé-hantverk-design längs vägen Hörnsjö-Öre koordinerar våra öppettider och ordnar event i våra butiker. Det gör vi minst 4 gg/år - datum och program kan du se på www.formstraket.se.

Du får en snabb överblick över sortimentet i butiken i Örsbäck om du tittar på vårt konto på Instagram: @dengamlabutiken. Exempel på varumärken: AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Maze, Design Kristina Stark, Nittsjö, Skruf, Ekelund, Ro', Bergs Potter, Superliving, Lindform, KattvikDesign, Care of Gerd, Grunne, Huså bröd, Jokkmokksbär, Muddus m fl. Ett urval av sortimentet kan du också köpa i vår e-butik på www.dengamlabutiken.se.

Butiken i Örsbäck byggdes 1951. Från början var det lanthandel, men idag rymmer butiken både ny och återbrukad design för ditt hem.