Hundspann

Tänk dig att susa fram bakom ett hundspann över ett snöklätt vinterlandskap. Vill du hellre göra det på sommaren – inga problem.

hundspann

Hundspann året om

Ja, numera kan du faktiskt uppleva den vackra naturen kring Vindeln från ett hundspann även under de ljusa sommarmånaderna, med hjulförsedd släde. Men de flesta som besöker Aurora Borealis Adventures Camp, gör det vanligtvis vintertid.

Oavsett årstid, känslan man upplever under en hundspannstur är svår att beskriva. Den måste helt enkelt upplevas!

Längden på hundspannsturen bestämmer du själv. Den kortaste tar en timme, den längst tio dagar. Oavsett längd sköts turerna av professionella guider som kan det här med hundspannskörning på sina fem fingrar. De tar dig med till vår fantastiska vildmark och det omfattande djurliv vi ofta stöter på under våra utfärder.

Men nyckelrollerna står nog ändå våra fantastiska draghundar för. Utan dem, inga hundspannsturer. Du hör dem redan ivrigt skällande redan när du kommer till Aurora Borealis Adventure Camp. Dragvilliga och ivriga att ta dig ut i vildmarken. När du väl satt dig tillrätta är det dags att släppa på handbromsen. Sedan startar äventyret!

Vildmarkscamp

Hundspannsturerna har start och mål på Aurora Borealis Adventure Camp. En speciell anläggning som ligger i Ekorrsele, Vindeln, och belägen vid Vindelälvens orörda vatten. Med de fantastiskt vackra och imponerande forsarna Trollforsen och Bäckarforsen bara några kilometer bort.

Men campen är mer än så. Här finns Storspoven, en stor timmerkåta där du kan avsmaka härliga måltider. Alla med en smak av Lappland och Västerbotten. Baserade på ekologiska råvaror från närområdet. Både köttet och fisken kommer från gårdar och företag i närområdet.

Här på campen finns även bastu och badtunna samt en speciell samarbetsbana, där lagandan sätts på prov.

På Aurora Borealis Adventure Camp kan du även boka in en forsränningstur i våra vackra, vilda älvar. 

 
Kontakt:

Aurora Borealis Adventures
Ekorrsele 35
922 91 Vindeln

+46-(0)933-630 55
+46-(0)730 933 076

[email protected]
www.auroraborealis.nu