Mathantverksdag
27 Oct Granö Beckasin

Mathantverksdag

Evenemang Mat & dryck

En Mathantverksdag i smakens tecken, fylld med smaker, samarbeten och mervärden.

Prisinformation

500 kr

Beskrivning

Mathantverk är produkter med rik smak och hög kvalitet som passar bra ihop med andra mathantverk. Under denna mathantverksdag tittar vi på hur mathantverk kan användas tillsammans med varandra och hur smakkombinationer och samarbeten kan göra att 1+1 blir 3. Vi kommer att få möjlighet att prova på två olika sätt att jobba med smak: smakprovningar och smakverkstäder. Dagen innehåller inspirationsföreläsning och information om metoder som kan hjälpa dig att jobba med smak i ditt företag Vi kommer att göra smakövningar med mathantverk inom mejeri, chark och hantverksdrycker bland annat.

SMAKPROVNING - är ett sätt att sälja tjänster för mathantverkare och tjäna mer pengar på sina produkter. Den ger marknadsföring och är en metod att berätta om mathantverkets kvalitéer och metoder, samt ger en möjlighet förmathantverkaren att få feed-back från sina kunder. En mathantverkare som jobbar med smakprovning kommer att presenteraoch visa sin metod. Vi smakar på ett par ostar med dryck.

SMAKVERKSTAD - är en metod för att beskriva mathantverkets smak och egenskaper och kan även användas till att bedöma kombinationer. Under dagen berättar vi om och genomför en smakverkstad med olika mathantverk. Du har möjlighet att föreslå någon av dina mathantverksprodukter till Smakverkstaden i web-anmälan.

DISKUSSION - hur kan vi använda smaken och sensoriken för att utveckla bättre produkter och för att tydligare beskriva mathantverket? Hur kan vi jobba mer med samarbeten och kombinationer och hur kan man använda sitt mathantverk till att sälja tjänster som smakprovningar och smakverkstad?

Mathantverksdagen riktar sig till mathantverkare och till er som använder mathantverk i ert kafé eller restaurang.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

27 October 09:30 - 15:30