Välkommen till Vindelns kommun

Äventyr, vild och vacker natur, klassiska sevärdheter och mängder med upplevelser. Det är vad du får som besökare i Vindelns kommun. En av våra främsta tillgångar är vår vackra natur, som erbjuder en uppsjö av friluftsaktiviteter, året om. På vintern kan du åka skidor utför och på längden, köra skoter längs vackra leder, eller susa fram efter ett hundspann. Sommarhalvårets vackra natur lockar till en aktiv fritid med forsränning, jakt, fiske och många andra friluftsaktiviteter.

 
Isälvsleden

Cykla eller vandra på Isälvsleden

Isälvsleden Populära Isälvsleden mellan Vindeln och Åmsele (ca 60km) bjuder på vacker natur format av Inlandsisen. Här hittar du bland annat Lerfallet i Ristjärn där vattnet har bildat ett miniatyrlandskap med aktiva slumvulkaner och Missutjärn, en av de vackraste tjärnarna som är omgärdad av en sagobetonat gammeltallskog.

Läs mer om Isälvsleden

forsränning

Upplev fartfylld forsränning

Fartfylld forsränning Upplev ett äventyr bland vågorna i en av Europas sista orörda älvar – Vindelälven. Du utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel och efter en grundlig säkerhetsgenomgång väntar den vilda forsen. Missa inte Forsknäckarnas familjetur (från 9 år) som avslutas med glassfest hos Glassbonden.

Läs mer om Forsknäckarna 

 

Läs mer om Wilderness Adventure

Granö Beckasin

Granö Beckasin - en oas i Umeälven

Mitt i naturen vid Umeälven Granö Beckasin ligger vid den vackra Umeälven. Här kan du spendera natten i ett Fågelnäste uppe bland trädens toppar och bygga din egen timmerflotte. Här finns även möjlighet att paddla, vandra, cykla och fiska. Alla förutsättningar för avkoppling. Sjungaregården finns i Granö och hit är besökare välkomna att uppleva hur ett bondehem sett ut i slutet av 1800-talet. Här finns också ett kafé och en scen för kulturevenemang.

Läs mer om Granö Beckasin
 

Läs mer om Sjungaregården

Husky

Huskypromenad

Huskypromenad Upplev naturen tillsammans med en social och glad fyrbent vän. I sommar kan du vandra eller jogga i skogsterräng med guide och hundar.

Läs mer på Aurora Borealis

Evenemang

 

Vill du att ditt evenemang syns här?

Saker att göra

Ställen att bo på

Mat & Fika