Welcome to Vindelns kommun

 
Wild River

Wild River - storslagen mat och natur

Mårdseleforsen Vid Mårdseleforsens Naturreservat kan du njuta av storslaget landskap där urskogen möter älven samt studera stenhällar som bär spår från istiden.
Missa inte White Guiderestaurangen Wild River som erbjuder mat och dryck inspirerad från närområdet i kombination med vad det västerbottniska inlandet erbjuder.

Läs mer om Wild River

Isälvsleden

Cykla eller vandra på Isälvsleden

Isälvsleden Populära Isälvsleden mellan Vindeln och Åmsele (ca 60km) bjuder på vacker natur format av Inlandsisen. Här hittar du bland annat Lerfallet i Ristjärn där vattnet har bildat ett miniatyrlandskap med aktiva slumvulkaner och Missutjärn, en av de vackraste tjärnarna som är omgärdad av en sagobetonat gammeltallskog.

Läs mer om Isälvsleden

forsränning

Upplev fartfylld forsränning

Fartfylld forsränning Upplev ett äventyr bland vågorna i en av Europas sista orörda älvar – Vindelälven. Du utrustas med våtdräkt, flytväst, hjälm och paddel och efter en grundlig säkerhetsgenomgång väntar den vilda forsen. Missa inte Forsknäckarnas familjetur (från 9 år) som avslutas med glassfest hos Glassbonden.

Läs mer om Forsknäckarna 

 

Läs mer om Wilderness Adventure

Granö Beckasin

Granö Beckasin - en oas i Umeälven

Mitt i naturen vid Umeälven Granö Beckasin ligger vid den vackra Umeälven. Här kan du spendera natten i ett Fågelnäste uppe bland trädens toppar och bygga din egen timmerflotte. Här finns även möjlighet att paddla, vandra, cykla och fiska. Alla förutsättningar för avkoppling. Sjungaregården finns i Granö och hit är besökare välkomna att uppleva hur ett bondehem sett ut i slutet av 1800-talet. Här finns också ett kafé och en scen för kulturevenemang.

Läs mer om Granö Beckasin
 

Läs mer om Sjungaregården

Husky

Huskypromenad

Huskypromenad Upplev naturen tillsammans med en social och glad fyrbent vän. I sommar kan du vandra eller jogga i skogsterräng med guide och hundar.

Läs mer på Aurora Borealis

Events

   

Accommodation