forsränning

Forsränning i Vindelälven

Forsränning är ett spännande sätt att ta sig nerför mäktiga Vindelälven. Men vi kan erbjuda dig en mängd våghalsigare varianter också, om du vill.

Den oreglerade Vindelälven

Vindelälven är speciell. Den är en av de få outbyggda älvarna som finns kvar i vårt land. Samtidigt är den ansedd och klassad som en av Sveriges bästa vatten för forsränning. I Vindelälvens mäktiga och vilda forsar kan du få ditt livs största äventyr.

Och vill du hellre uppleva en lite lugnare färd, så kan vi givetvis bjuda även på det i våra fina vatten. Våra äventyr innefattar både lugnare vågor och vilda forsars brus. Du själv bestämmer våghalsighetsgraden!

Oavsett nivå utrustas du som gäst givetvis med all utrustning du behöver; med våtdräkt, våtskor, flytväst och hjälm innan vi ger oss ut i den fria Vindelälven.

I Vindeln erbjuds du forsränning bland annat i övre och nedre Trollforsarna. Med längder på vardera drygt en kilometer och med fallhöjder på närmare tio meter tillhör dessa två forsar de bästa forsar du kan tänka dig för forsränning i Västerbotten.

Ett lite längre forsränningsalternativ finns i Vindeln nära Vindelforsarnas naturreservat. Vindelturen är en cirka nio kilometer lång, spännande och trevlig forsfärd på vackra Vindelälven. Under vägen gör vi strandhugg, kokar kaffe över öppen eld och bjuder på en smörgås. Efter fikat är det dags för fler forsar, risk för en och annan kalldusch. Och så klart ett och annat glädjeskrik eller dito panikskrik. Men vi lovar, vi landar till slut lugnt och säkert.

 

Andra äventyr i Vindelälven

Vill du kanske hellre prova på riverboard? Iklädda våtdräkt, hjälm, flytväst och simfenor tar du och de övriga deltagarna er på var sin riverboard nedför forsens virvlande strömmar. Ett roligt äventyr med stor möjlighet till kallsupar. Eller varför inte prova på stand-up-paddling, ett lite mer ovanligt och spännande sätt att ta sig nerför älven.

För den ännu mer invigde och våghalsige erbjuder vi både X-treamturer och Adrenalinturer, där såväl riverboardsturer, tuff forsränning med minimal forsränningsbåt för optimal upplevelse samt forssimning ingår. Vågar du?