Umeälven.jpg
FlussundFloss_TinaRentzsch105.jpg
Timmerflotte på Umeälven
Göra Aktiviteter Vattenaktiviteter

Timmerflotte på Umeälven

Hos Granö Beckasin kan du bygga din egen timmerflotte och uppleva Umeälvens vackra omgivningar från första parkett. Stanna för bad, fiske eller fika när helst du vill. Du väljer själv om du vill vara ute en dag eller en hel vecka.

Upplev naturen på riktigt nära håll och njut av stillheten i en av Europas sista vildmarker. Låt de ständigt ljusa sommarnätterna i norr ge dig ett minne för livet och ett äventyr du aldrig glömmer.Denna upplevelse utgår från Granö Beckasin Lodge där du bygger din egen flotte av timmer och rep tillsammans med en guide. Tre lager av tre meter långa stockar surras samman med rep och den färdiga flotten blir väldigt stabil och klarar lätt av att bära sex vuxna personer. Flotten flyter fram i sin egen takt och du kan styra den med paddlar och störar. Med flotten tar du dig sedan nedströms den lugna Umeälven där du går i land där du har lust. Ströva i skogen och vila i en vacker glänta, ta ett dopp i älven eller fiska.

Du väljer om du vill åka flotte i 1, 2 eller 7 dagar. Sover gör du på flotten eller i tält.

Gå i land där du har lust. Ströva i skogen och stanna till och vila i en vacker glänta. Upptäck spåren efter den gamla flottningstiden. Lägg till vid en strand och bada. Fiska när du har lust. Ta en tur med kanoten som följer med flotten. Eller avnjut en kväll med förbeställd middag intill älven.

Vår guide hjälper till att bygga flotten. I grundutrustningen ingå: Timmer, rep, paddlar, förvaringslåda, störar, flytvästar, livboj, tarp (robust tältduk), vattentermometer, tändstickor, plåt för spritkök, förbandslåda, hink, sopsäckar, toalettpapper, toalettspade, färskvattendunkar, topografisk karta och aktivitetsfolder.

1 dags tur: Om du så önskar packar vi en låda med mat med smak av Västerbotten. Maten lagar du själv över öppen eld eller på stormkök. Vi möts på Granö camping tidigt på morgonen. Där bygger vi den tre gånger tre meter stora flotten vilket tar oss ungefär två timmar. Sedan sjösätter vi flotten och ni beger er ut på ett njutningsfullt äventyr. Du avslutar din resa i Ottonträsk där vi hjälper dig att riva flotten och plocka ihop all utrustning. Stockarna låter vi vara kvar i älven.

2 dagars tur: Sover gör du på flotten eller i tält. Om du så önskar packar vi en låda med mat med smak av Västerbotten. Maten lagar du själv över öppen eld eller på stormkök. Vi möts på Granö Camping runt lunchtiden där vi bygger den tre gånger tre meter stora flotten innan ni beger er ut på äventyret. Du avslutar din resa nästa dag i Ottonträsk där vi hjälper dig att riva flotten och plocka ihop all utrustning. Stockarna låter vi vara kvar i älven.

7 dagars tur: Vår guide hjälper till att bygga flotten. Sover gör du på flotten eller i tält. Om du så önskar packar vi en låda med mat med smak av Västerbotten. Maten lagar du själv över öppen eld eller på stormkök. Dag 1 anländer ni någon gång mellan klockan 10 och 16. Vi avtalar en tid som passar er. På campingen får ni all beställd utrustning. Under dagen lär vi er hur en riktig timmerflotte som är tre gånger sex meter byggs. På morgonen dag 2 packar vi all utrustning i vår buss och åker med er till Tuggensele där ni kommer att bygga er egen timmerflotte som i 7 dagar blir ert hem. Dag 8 avslutar du resan 50 km nedströms Umeälven i byn Ottonträsk. Där hjälper vi dig att riva flotten och plocka ihop all utrustning. Stockarna låter vi vara kvar i älven.

Allmänna regler: Minst 2 vuxna/timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Allt deltagande sker på egen risk.