Vindelns rökeri

För snart hundra år sedan började den ljuvliga doften av Vindelnrökt skinka att sprida sig. Och den finns kvar än, var så säker.

Vindelnrökt skinka är ett begrepp som är vida känt runt om i vårt land. Produkterna hittar du i många välsorterade butiker, framförallt hos de stora detaljhandelskedjorna. När du besöker Vindeln borde du verkligen passa på att besöka Vindelns Rökeri, med anor sedan 1917. Då slaktade och rökte Magnus Lindgren sin första skinka på exakt samma sätt som nutidens ägare gör.

Enda skillnaden är att numera har man helt specialiserat sig på rökeriverksamheten, och lämnat slakteriarbetet till andra.

Konceptet är med andra ord detsamma: Vedeldade ugnar, eldade med ved från al, inga som helst tillsatser, bara salt. Råvaran består av 100 % svensk kvalitetskött från gris och vilt, naturligtvis inköpt från producenter belägna så nära rökeriet som möjligt.

 

Gårdsbutik

Gårdsbutiken finns i samma byggnad som rökeriet. Här hittar du Vindelnrökt i olika former samt lokala och norrländska produkter av hög kvalitet. Vilka produkterna är varierar utifrån säsong

I anslutning till rökeriet finns en speciell butiksdel där du givetvis kan köpa med dig delikatesser ur sortimentet. Här säljs även presentlådor, som består av lokalproducerade trälådor fyllda med de produkter du väljer. Perfekta present- och julklappstips!

Har du eget kött som du vill lämna in för rökning, går det alldeles utmärkt. På så sätt kan du få den där speciella Vindelnrökta smaken på din egen råvara. Unikt och speciellt. 

 

Kontakt

Vindelnrökt

Hantverkarvägen 10
922 31 Vindeln

+46(0)933-10035

[email protected]

www.vindelnrokt.se